Even snel - Reisverslag uit Kreta, Griekenland van Davey Dijksman - WaarBenJij.nu Even snel - Reisverslag uit Kreta, Griekenland van Davey Dijksman - WaarBenJij.nu

Even snel

Door: Davey Dijksman

Blijf op de hoogte en volg Davey

08 Mei 2013 | Griekenland, Kreta

Hallo allelmaal,

Even snel een blogje over wat ik de afgelopen week heb gedaan.
Het bevalt me nog steeds allemaal prima.
De zon doet me goed, de omgeving is erg mooi en het werk is ook nog steeds leuk.

Vorgie week was het hier pasen. Dit wordt op Kreta groots gevierd. Om half elf in de avond gingen we met de gasten naar kerk. Dit deden wij omdat ons dat verteld was om te doen. Verder hadden we geen idee wat we konden verwachten. Eerst hebben we een uur geluisterd naar een bisschop, waar we natuurlijk niks van konden verstaan. Stipt om 12 uur kwam 'Judas' via een lijn vanuit de toren van de kerk naar benenden richting een brandstapel waardoor er een heel groot vuur onstond. Ook werd er vuurwerk afgestoken. Overal (dus ook in ons hotel) hingen lammetjes boven het vuur die later opgegeten zouden worden. Toch wel erg bijzonder om dit mee te maken.

Zondag was onze vrije dag (na eerst een uur een speurtocht te hebben gedaan vanwege pasen) en hebben we een auto gehuurd. Een Jeep. Eerst zijn we naar Agios Nikolaos gereden. Een heel erg leuk visserdorpje, echte de moeite waard. Daarna besloten we om naar Malia te rijden. We hadden het idee om via de oude weg te gaan waardoor je nog wat kon zien van de omgeving. Leuk plan, alleen kwamen we midden in de bergen terrecht inclusief berggeiten. Uiteindleijk zijn we weer in de bewoonde wereld terecht gekomen en hebben we Malia ook nog even kunnen zien. Een echt Engels dorp wat vooral bestaat uit de barstreet. Het ziet er allemaal erg leuk uit het is net of je in een pretpark loopt. Nu was alles gesloten maar we zullen hier zeker terug komen. In Malia hebben we even wat gedrinken en gegeten bij een strandtent en hierna nog even door gereden naar Chersonissos, omdat ik dit toch wel even wilde zien. Ook hier was nog niet veel open maar wel leuk om te zien.

Kortom ik heb een zwaar leven.

p.s. aan de telefoon wordt gewerkt dus gaat waarschijnlijk lukken. Ik laat het weten.

Binnekort volgt weer een blog maar wilde jullie toch even op de hoogte stellen op deze manier.

Lieve groetjes.

• 08 Mei 2013 - 17:41

Nina:

Lieve Davey,

Goed om te lezen dat het goed met je gaat! mis je! En hoop dat we snel een keer kunnen skypen... Over dat nummer hoor ik dan nog wel!

Liefs Nina

• 08 Mei 2013 - 17:54

Mirella:

dave goed om tw horen dat je het zo naar je zin hebt!!
    en leuk je verhalrn te volgen , moeten als je een keer tijd hebt egt een keer skypen hihi geniet ervan en veel plezier x

• 09 Mei 2013 - 08:53

Jan Dijksman:

Leuk dat je zo ons op de hoogte houd en ook de reactie,hoop je gauw weer te spreken en fijn dat je het naar je zin hebt en ook weet te genieten ga zo door kanjer

veel liefs en plezier.

• 09 Mei 2013 - 10:39

Cristina:

Lieverd,

Wat bijzonder dat je in je eerste week al meteen zoveel cultuur hebt gezien!
    Dat maak je niet mee in Nederland hoor haha.
    Je weet dat ik niet echt van lezen houd, maar hoe jij je verhalen schrijft! Ik hoor het je gewoon zeggen XD
    Ik spreek je vast snel weer, je bent een topper!

Loveee

• 09 Mei 2013 - 19:25

Lenie:

Lieve Davey,

Fijn van je te horen jongen en nog fijner dat je het zo naar je zin hebt. Vind je het geen gek idee dat je als kind al op de diverse plaatsen op Kreta bent geweest! Het is er inmiddels wel een stuk toeristische geworden heb ik gehoord en waarschijnlijk herkennen wij ook heel veel niet meer.
    Elke dag het zonnetje is wel iets voor jou hè. Jammer dat je zo'n zwaar leven hebt hi hi! Ik zou bijna medelijden met je krijgen. Gelukkig was het weer hier de afgelopen dagen redelijk, maar niet met Griekenland te vergelijken natuurlijk.
    Wat krijg je trouwens veel leuke reacties, die doen je vast heel erg goed denk ik. Met het telefoonnummer wil het nog steeds niet erg lukken begrijp ik. Daarom is het best leuk op deze manier toch iets van je te horen. Met ons gaat het ook goed hoor lieverd. Vorige week was het me natuurlijk het weekje wel, maar daar heb je het nodige al over gehoord. Gelukkig gaat het allemaal goed nu.

Geniet van alles en een dikke kus van ons.

• 09 Mei 2013 - 19:46

Jolanda Dijksman:

Hoi lieverd,

Hier ook een berichtje van je moesje(hihi), wat Lenie zegt, je hebt inderdaad een zwaar leven, ik wil wel even ruilen hoor! Helemaal te gek wat je meemaakt. Dat paasfeest lijkt mij ook heel bijzonder. Ik heb even snel wat foto's gezien, maar ik zie ze straks beter. Mikey is even naar buiten. Als je tijd hebt, kun je dan ook bellen?want je hebt nu geloof ik je telefoon. Is zondag weer je vrije dag. Inderdaad heel leuk van wie je allemaal reacties krijgt, dat doe je denk ik ook goed. Ik mis je wel hoor lieverd, maar ik gun het je ook heel erg.
    Wat leuk dat die hond je steeds achterna loopt, toch Puck bij jej(hihi),wel een leuk beestje Heb je nog wat leuks met de kinderen meegemaakt of met hun ouders? En weet die ene vader al dat jij het was? Ben wel benieuwd naar zijn reactie .Noui lieverd tot gauw, op welke manier dan ook, maar hier ben ik ook heel blij mee, dan hoor ik ook van je. Ik hoop gauw te skypen, bellen, maar hou je blog bij, want het is inderdaad heel leuk om te lezen. Nou lieve schat tot gauw maar weer op welke manier dan ook!!

Heel veel liefs van mij xxxxx

• 16 Mei 2013 - 12:01

Jantje Dijksman:

hallo dave hier een berichttje van ons leuk om je ver slag te lezen .hopelijk heb je het nog steeds naar je zin je heb wel mooi weer dat scheelt ook met ons is alles oke.dus van deze kant de groetjes en een dikke knuffel opa en oma dijkiedij
Davey

Lolly en Pop