Kids & Co - Reisverslag uit Sísion, Griekenland van Davey Dijksman - WaarBenJij.nu Kids & Co - Reisverslag uit Sísion, Griekenland van Davey Dijksman - WaarBenJij.nu

Kids & Co

Door: Davey Dijksman

Blijf op de hoogte en volg Davey

02 Mei 2013 | Griekenland, Sísion

Hallo allemaal,

Op dit moment ben ik een week in Griekenland op Kreta, werkzaam in hotel Aquis Vasia Beach in Sissi voor Kids & Co.

16 April vertrok ik naar Kreta om hier voor 6 maanden te gaan werken. Een grote stap, maar wel een stap waar ik zelf van vond dat ik er aan toe was. En tot nu toe heb ik hier zeker geen spijt van.

Op dit moment zit ik om 23:18 op mijn balkonnetje dit verslag te typen wat natuurlijk voor de mensen in Nederland onwaarschijnlijk lijkt. Het weer is hier super, de mensen erg aardig, een erg leuk hotel en van het werk geniet ik ook ontzettend.

De eerste week werden we bijgestaan door een coach vanuit Kids & Co die ons heeft geholpen met het opstarten van de Kidsclub. De eerste dag hebben we vooral schoongemaakt en opgeruimd en alles ingedeeld zoals wij dat graag willen. De volgende dag zijn we gelijk open gegaan en hebben we al een aantal kinderen mogen inschrijven. De derde dag zaten we zelfs op en percentage van 100% qua inschrijvingen. Dit betekend dat alle kinderen die ingeschreven konden worden ook daadwerkelijk bij ons ingeschreven stonden. Dit geeft natuurlijk een super gevoel en maakt ons alleen maar enthousaister. Natuurlijk moet je altijd even je eigen draai vinden binnen het werk, maar ik moet zeggen dat ik vrij snel erg goed ging. Tot nu toe zijn de kinderen erg enthousiast. Het concept is erg leuk zo heb je bijvoorbeeld een Kids & eco dag waarbij je met de kinderen de natuur gaat onderzoeken. Erg leuk om te zien hoe ze met hun vergroot glaasjes bezig zijn om de voor ons zulke normale dingen (zoals mieren) uitgebreid te onderzoeken. Ook zijn de spelletjes in het zwembad altijd een succes. Laatst hebben we een uitstapje gemaakt naar een barretje hier vlakbij waar we met z'n alleen heerlijk pannekoeken hebben gegeten. En natuurlijk hebben we Tijger en Loele (de mascottes) die af en toe een kijkje komen nemen.

Tot nu toe krijgen we alleen maar leuke reacties van zowel de kinderen als de ouders. Ook van sommige opmerkingen kan ik erg genieten. Laatst hadden we een piratendag en leerden we de kinderen hoe ze als een echte piraat moesten lopen, waarop een jongentje van 8 zei: maar waarom moeten we leren om stoer te lopen, we hoeven toch nog helemaal geen chickies? Ook kwam het gesprek een keer op verliefd zijn met de vraag of er kinderen waren die verliefd waren, waarop 2 jongentjes zeiden: Ja! Ik ben verliefd op Kids & Co! Ook hebben we dagen dat we een theater typetje spelen, zo hebben we bijvoorbeeld Loek en Lot. Twee wat sullige typetjes. Het is erg leuk om te zien hoe kinderen hier in op kunnen gaan en soms ook de ouders. Laatst stond er een vader te kijken naar de show en die kwam later naar mij toe toen ik mijn gewone kleren weer aan had. Hij vroeg of het mogelijk was of zijn kind ingeschreven kon worden omdat zijn kind net bij mijn collega was geweest; dat typetje in die tuinbroek en die vond het fantastisch. Wat de vader niet wist was dat ik dat typetje in die tuinbroek was, zo zie je maar dat ook de ouders er helemaal in op kunnen gaan. Het enige wat ik als Loek aan heb is een tuinbroek en een petje. Ook krijg je vaak de vraag wanneer je Loek bent waar Davey is en wanneer ik gewoon mijn werk doe de vraag waar Loek is. Vandaag hebben we zeker van 5 ouders gehoord dat we het geweldig doen en van 3 ouders dat dit het beste animatieteam voor kinderen is dat ze ooit hebben meegemaakt. Het is soms zelfs zo erg dat de ouders plannen hebben maar deze niet door kunnen gaan omdat hun kind naar de Kidsclub wil. Dit soort reacties zijn natuurlijk atlijd erg goed voor je zelfvertrouwen!

Deze blog ging vooral over het werk. Omdat de wifi hier niet optimaal is wil ik het hier voor nu even bij laten. Waarschijnlijk zal ik later nog wel wat vertellen over het leven hier en over bijvoorbeeld mijn accomdatie.

Ook wil ik even zeggen dat ik mijn familie en vrienden echt wel mis (dit idee hebben zij waarschijnlijk niet omdat ik weinig van mij laat horen). Morgen krijg ik eindelijk mijn Griekse nummer en ik ben ik weer bereikbaar waardoor jullie me vaker zullen horen. Ook zijn er een aantal vervelende berichten binnengekomen binnen de familie. En wil ik even zeggen dat ik aan jullie denk.

Lieve groetjes vanuit het zonnige Kreta.

• 02 Mei 2013 - 22:57

Jody:

Hoi lievelingsneef,

Geweldig om te lezen dat je het leuk hebt daar en dat mensen je talenten waarderen!
    Ik denk dat je met vervelende berichten ook mijn vader bedoelt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken, want hij is vandaag geopereerd en maakt het heel goed. Morgen mag hij zelfs weer naar huis! Ik vind het wel heel lief dat je in ieder geval aan hem gedacht hebt.
    Geniet van de komende maanden! Ik kijk uit naar je volgende blog!

Dikke liefde en alles!

Jody

• 02 Mei 2013 - 22:59

Margo En Hans:

Fijn dat alles goed gaat met je davey
    Met jen gaat het ook goed
    15 mei gaan we er naar toe
    Nog veel plezier daar
    Groetjes

• 03 Mei 2013 - 11:09

Kirsten :

Hoi lieve schat!
    echt leuk om te lezen, mis je echt wel hoor :(
    heel veel succes en plezier nog daar!
    Ik spreek je schat xxx

• 06 Mei 2013 - 11:23

Jan Dijksman:

hallo dave een berichtje vanopa en oma dijkie fijn dat je het zo naar je zin heb en prachtig weer geniet van alles en de groetjes van ons en een dikke knuffel van ons opa en oma

• 06 Mei 2013 - 11:50

Jan En Jolanda:

Hoi lieve schat,

Hier een berichtje van ons, wij vinden het super dat je het zo naar je zin hebt.
    Het is wel stil in huis, maar je broer neemt wel dingetjes van je over, dus soms lijkt het of je gewoon aanwezig bent.(hihi).
    Wij hopen echt naar je toe te komen, maar wanneer is nog niet helemaal bekend. Je broer heeft volgende week examen, spannend voor hem en voor ons.

Bij ons gaat verder alles zijn gangetje, wij zijn nu een paar dagen vrij, het is nu in Nederland ook heerlijk weer en we genieten er best van. Gisteren even bij mijn broertje en schoonzus geweest met Leentje, Lique en Boyd. Was blij om hun te zien en was gezellig met elkaar. Lieverd wij maken niet zoveel mee, en ik kijk ook uit naar je blog, wij missen je heel erg, maar wij vinden het fijn dat jij zo geniet en dat de zaken ook goed lopen. Als je foto's heb, stuur ze naar ons op en we hopen dat je gauw weer tijd hebt om even te skypen. Maar op deze manier horen wij ook genoeg van je.

Veel liefs en geniet ervan

• 06 Mei 2013 - 14:57

Lique:

Hey neef, ik ben weer lekker blond bezig geweest haha. Zit n verhaal naar je te sturen staat t op mn eigen Facebook waaaaaah. Snap niet waar t mis ging, maar ja........ Blond!!! Nou dan begin ik gewoon weer van vooraf aan. Ik ben blij dat je je draai gevonden hebt. En dat ik ook heel goed kan begrijpen dat de kids en de ouders helemaal met jou weglopen. Dit is echt jouw ding en je maakt voor de gezinnen de vakantie nog leuker. Ik heb je natuurlijk op Mallorca al zien werken, maar ik hoop dat wij ook op Kreta langs kunnen komen. Koffer staat al klaar hoor hahaha.... Blijf lekker genieten en plaats als je tijd hebt zo nu en dan n verslag..... Ben hartstikke trots op jou!! Doeiiiii schat, dikke kusss
Davey

Lolly en Pop